Hem » Nöjen » Forsränning

Forsränning

För dig som vill testa på en utmaning som du kanske aldrig gjort förut är forsränning ett utmärkt alternativ. I området runt Alanya finns några olika ställen att testa på den fartfyllda aktiviteten som exempelvis i Köprülü Kanyons nationalpark. Forsfärden kan utgå från staden Beskonak där det kalla vattnet kommer flytandes från Taurusbergen. Här kombineras verkligen en utflykt till vacker natur med en adrenalinkick av hög grad. Flera företag organiserar utflykter som inkluderar hämtning vid ens hotell, ungefär två timmar i forsen och även en lunch som äts på land.

Vanligtvis är man 10-12 personer i en flotte som tar sig ner med hjälp av erfarna guider. Säkerheten är hög och flytväst och hjälm används alltid. De två till tre timmar som spenderas forsandes fram med en guide i bak på båten garanterar spänning och en oförglömlig stund. Det är dock inget krav på att kunna simma, just eftersom man bär flytväst. Det här kan vara en rolig utflykt för hela familjen då man inte behöver ha någon erfarenhet. Gravida och personer med hjärtproblem bör dock inte prova på denna fartfyllda aktivitet.

Vissa bolag ger möjligheten att välja mellan den vanliga flotten för flera personer eller de lite mer äventyrliga kanoterna eller kajakerna. För de som känner för ännu mer äventyr och adrenalin finns det ibland möjlighet på dessa turer att även testa på body rafting. Det innebär att man forsränner utan flotte och bara använder sig av sin flytväst.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.