Hem » Nöjen » Turkisk afton

Turkisk afton

Är du i Turkiet och vill uppleva det turkiska samlat på ett och samma ställe kan du gå till en Turkisk Afton som anordnas på flera platser. De flesta charterarrangörer har det på sin aktivitetslista över veckan och reser du all inclusive kan det till och med ingå. Annars ligger priset för en vuxen runt 300 kr. Kvällen brukar inledas med en stor turkisk buffé med många olika maträtter och turkiska specialiteter där man får äta så mycket man vill och orkar. Självklart finns där bland annat den välkända turkiska kebaben med tillhörande såser. På tallriken kan du även hitta de turkiska smårätterna som benämns meze. I priset brukar även lokalt öl, vin och läsk ingå.

Efter maten bjuds det på traditionell turkisk folkdans och musik, självklart med den tillhörande turkiska magdansen med alla dess tillbehör. Männen från Kaukasus kan vända in tårna under fötterna och hoppa på dem. Kvinnornas eggande dans visar inte blyghet och besökarna dras lätt med. Stämningen höjs och det är spännande att se de livfulla och färglada danserna. Ofta får besökarna också vara med och prova att dansa turkisk dans eller magdans, vilket kan bli ett spännande inslag under kvällen.

Dansen kommer ursprungligen från när haremskvinnorna skulle dansa för att imponera på sina medkvinnor och överherrar, sultanerna. Att se denna färgrika magdans till de turkiska rytmerna är något speciellt och för tankarna till ”Tusen och en natt”. En Turkisk Afton och dess atmosfär brukar vara svår att glömma.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.