Hem » Shopping » Marknader i Alanya

Marknader i Alanya

Från soluppgång till solnedgång håller de många marknaderna öppet i Alanya. Här finns det stora chanser att göra rejäla fynd och njuta av alla färger, dofter och intryck. Försäljarna är många och chanserna att hitta något just du gillar likaså.

Grönsaksmarknaderna består mestadels av närproducerat frukt och grönt som bönderna själva transporterat ner till staden. Hit kommer både turister och lokalbefolkning för att handla. Priserna på grönsaker är redan satt väldigt lågt och det är inte brukligt att pruta på dessa.

Marknaderna kan bjuda på många spännande saker. Till exempel Yenhilmarknaden där du kan finna allt ifrån kryddor och frukt till kläder och skor. Grönsaksavdelningen på den här marknaden känns så färsk att det inte går att motstå att köpa med sig något ifrån den.

Det finns några större marknader som bara är öppna vissa dagar. Vill du besöka Yenhilmarknaden ska man ta sig till den stora sporthallen i staden på fredagar. Samma dag är stadens största marknad öppen vid dolmusstationen. Är du däremot beredd att ta sig utanför staden de 60 kilometer det är till Manavgat finner du där marknader på måndagar och torsdagar. Vill du istället ta en tur österut till provinssstaden Gazipasa och dess marknad bör du göra så på tisdagar.

Ett tips till den shoppingglade är att handla på morgonen när försäljarna har gott om tid. De försäljare som är troende tror nämligen att den första kunden på dagen är sänd av gud och bringar därigenom lycka till dem under resten av dagen.